vijesti

 • Ivana Radačić i Dubravka Šimonović gostovale u Kući ljudskih prava

  U ponedjeljak, 19. veljače, u Kući ljudskih prava predstavnica grupe istočnoeuropskih država u Radnoj skupini UN-a o diskriminaciji žena u zakonima i praksi Ivana Radačić i Dubravka Šimonović , posebna izvjestiteljicu UN-a o nasilju nad ženama, predstavile su svoje mandate ženskim i feminističkim udrugama civilnog društva.

  >>>

 • Održana edukacija iz izrade i provedbe projekata financiranih iz EU i HR fondova

  Dana 2. veljače i 3. veljače 2018. godine, u prostorijama Gradskog poglavarstva u Županji, održana je dvodnevna edukacija iz izrade i provedbe projekata financiranih iz EU i HR fondova. Edukaciju su održali Martina Belić i Josip Stilinović iz Promo produkta. Edukacija je namijenjena organizatorima volontiranja s ciljem ojačavanja njihovih financijskih kapaciteta i ljudskih resursa kroz (...)

  >>>

 • Biljana Borzan u najužem izboru za EU Oscara za rodnu ravnopravnost

  Biljana Borzan je jedina hrvatska zastupnica koja se našla u najužem izboru za prestižnu nagradu MEP Award , popularno zvanu 'EU Oscar', koja se dodjeljuje najboljim zastupnicima i zastupnicama u Europskom parlamentu u određenim kategorijama. Objavio je to danas Parliament Magazine. Borzan je ušla u top tri kandidatkinje za nagradu za područje ženskih prava i rodne ravnopravnosti.

  >>>

 • Reakcija na tribinu "Istina o Istanbulskoj"

  Udruga B.a.B.e. kao organizacija za zaštitu ljudskih prava smatra svojom moralnom i društvenom obvezom reagirati na tribinu koji je organizirala inicijativa "Istina o Istanbulskoj" na kojoj su se iznosile namjerne i zlonamjerne pogrešne interpretacije duha Istanbulske konvencije te govorilo o ženama na iznimno degradirajući način.

  >>>

 • Djed Božićnjak i ove godine posjetio mališane u Slavoniji

  Dana 18. prosinca 2017. godine okupili smo se u Kinu Mladost u Županji gdje smo zajedno s djecom iz Sigurne kuće Vukovarsko-srijemske županije i djecom iz udomiteljskih obitelji s područja Grada Županje odgledali predstavu "Pipi i prijatelji – božićna čarolija" koju je priredio Mrak teatar iz Županje kojem ovim putem zahvaljujemo.

  >>>

 • Borba protiv diskriminacije i mržnje prema manjinama nakon gotovo deset godina još uvijek traje

  Agencija Europske unije za temeljna prava (European Union Agency for Fundamental Rights; FRA) izdala je rezultate drugog istraživanja o manjinama i diskriminaciji pod nazivom EU-MISID II. Pošto su njihova istraživanja iznimno kvalitetna, opsežna i vrijedna ovim putem Vam u ostatku teksta donosimo službeno priopćenje za javnost te poveznicu na kojoj možete pronaći rezultate ovoga istraživanja.

  >>>

 • Nema nade za siromašne

  Mediji su jučer prenijeli vijest i videosnimku o dijeljenju poklona za Svetog Nikolu u privatnom katoličkom vrtiću "Blažena Hozana". Prema videosnimci i pozivu za medije iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pokloni su financirani iz Europskog socijalnog fonda i Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

  >>>

 • Međunarodni dan volontera

  Danas se obilježava Međunarodni dan volontera. Udruga B.a.B.e. poznata je, između ostalog, po svojim volonterskim aktivnostima kao i poticanju volonterstva što smo pokazale i osnivanjem Volonterskog centra Vukovarsko-srijemske županije u sklopu projekta Uključivanje + uživanje = zapošljavanje sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge (...)

  >>>

 • Obilježavanje Međunarodnog dana volontera

  Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se sutra, 2. prosinca 2017. godine, od 10 do 12 sati, pridruže na Trgu kralja Tomislava u Županji gdje ćemo obilježiti Međunarodni dan volontera. Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine te se od tada obilježava svake godine, 5. prosinca.

  >>>

 • Otvoreno pismo udruga i pravnih klinika povodom aktualne krize sustava besplatne pravne pomoći

  Zbog ozbiljnih problema u funkcioniranju sustava primarne pravne pomoći, predstavnici udruga i pravnih klinika koji temeljem Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći pružaju građanima i građankama pravne savjete i informacije, uputili su otvoreno pismo Ministarstvu pravosuđa. U otvorenom pismu posebno upozoravamo na kritično stanje u financiranju sustava besplatne pravne pomoći te smatramo da je (...)

  >>>

 • Održana edukacija o oglašavanju na društvenim mrežama

  U srijedu, 29. studenog 2017. godine, u prostorijama Centra za socijalnu skrb Županja, održana je jednodnevna edukacija o oglašavanju na društvenim mrežama . Edukacija je namijenjena organizatorima volontiranja za što uspješnije privlačenje potencijalnih volontera i njihovo uključivanje u volonterske akcije putem društvenih mreža.

  >>>

 • Obećanje ludom radovanje!

  Potaknute nedavnim događajima, zgrožene besramnim lažnim obećanjima i širenjem lažnih informacija, još se jednom osvrćemo na pitanje ratifikacije Istanbulske konvencije. Ne tako davne 2014. godine, i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jasno je na svom Facebook profilu, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, pozvala na ratifikaciju Istanbulske (...)

  >>>

 • Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  Ususret Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenog , čitav smo mjesec provodile akciju na Facebooku pod nazivom #astojetoseksualnonasilje? Ponukane brojnim pristiglim komentarima i pričama koje ste podijelili/e s nama, 23. studenog 2017. godine u Kući ljudskih prava u Zagrebu, održale smo predavanje i edukaciju "Povucimo granicu nasilnim vezama" , a 24. studenog (...)

  >>>

 • Poziv na radionice i predavanja

  Dragi naši/e, Ovim putem Vas pozivamo na radionice povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koje organiziramo u Zagrebu i u Vukovaru. Radionica pod naslovom "Povuci granicu nasilnim vezama" održat će se u četvrtak, 23. studenog 2017. godine, u prostorijama Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112c u Zagrebu, s početkom u 15 sati.

  >>>

 • ADRIANINA PRIČA

  Drage/i naše/i, U sklopu naše akcije #astojetoseksualnonasilje? koju održavamo povodom cjelomjesečnog obilježavanja Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama, donosimo Vam iskrenu priču od naše drage Adriane! Adriana je odlučila otići korak dalje i napisati nam priču u kojoj hrabro progovara o seksualnom nasilju, o nasilju u vezama....

  >>>

<< < 5 6 7 8 9 > >>