vijesti

 • Projekt "UZOR-učimo zajedno, opažamo, reagiramo" predstavljen na Regionalnim danima EU fondova

  Dana 13. rujna 2018. godine udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. sudjelovala je na Regionalnim danima EU fondova koji su se održali u Vinkovcima u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Predmetna manifestacija održana je s ciljem edukacije i informiranja zainteresiranih građana/ki o brojnim mogućnostima korištenja (...)

  >>>

 • Dodjela nagrade najboljoj volonterki

  U četvrtak, 23. kolovoza 2018. godine, u prostorijama Volonterskog centra Vukovarsko-srijemske županije, a u sklopu projekta UZOR - učimo zajedno, opažamo, reagiramo održana je svečana dodjela priznanja volonterima i volonterkama za školsku godinu 2017./2018. Najboljom volonterkom proglašena je Elena Podolar koja je usprkos brojnim školskim obvezama i aktivnostima te pripremama za (...)

  >>>

 • Drugi ciklus edukacija o metodi društveno korisnog učenja

  B.a.B.e. su sudjelovale na drugom ciklusu edukacija o metodi društveno korisnog učenja i njenoj primjeni u sklopu projekta "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu" , čija je nositeljica organizacija civilnog društva DRAZ - Održivi razvoj zajednice, a partneri su Life Potential , Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

  >>>

 • Hrvatska položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije

  Hrvatska je u srijedu položila ispravu o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (tzv. Istanbulska konvencija) Vijeću Europe, zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, dodajući da će konvencija za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada.

  >>>

 • Studijski posjet Zagrebu

  Dana 24. svibnja 2018. godine, u sklopu projekta UZOR-učimo zajedno, opažamo, reagiramo, učenici/e iz Gimnazije Županja koji/e su ujedno i volonteri/ke školskog volonterskog kluba "Žugi" doputovali/e su u studijski posjet Zagrebu. Učenici/e su odabrani na temelju ostvarenih volonterskih sati i volonterskog angažmana u pružanju pomoći u učenju djeci iz udomiteljskih obitelji te u školskom (...)

  >>>

 • WAVE POZIV ZA MLADE AMBASADORE/ICE

  Želiš biti dio pozitivne promjene i aktivno sudjelovati u kreiranju javnih politika na višem nivou? Želimo da postaneš naš/a ambasador/ica! WAVE mreža * traži mlade i predane vizionare i vizionarke da se pridruže svojim vršnjacima/kinjama kao ambasadori/ce Step Up! kampanje. Step Up! kampanja je projekt mreže WAVE pokrenut s ciljem ulaganja dodatnog napora u suzbijanje nasilja (...)

  >>>

 • Prijave za savjetodavni status pri Ekonomskom i socijalnom vijeću Ujedinjenih naroda - ECOSOC

  01. lipnja 2018. godine rok je za prijavu nevladinih organizacija za savjetodavni status pri Ekonomskom i socijalnom vijeću Ujedinjenih naroda – ECOSOC. ECOSOC je središnje tijelo Ujedinjenih naroda za rasprave, donošenje smjernica i preporuka te koordinaciju UN-ovih aktivnosti na području gospodarskog, društvenog i s njima povezanih aspekata globalnih razvojnih politika te (...)

  >>>

 • Održana radionica o crowdfundingu

  Dana 25. travnja u Gimnaziji Županja održana je radionica o crowdfundingu za početnike/ce. Radionica je namijenjena učenicima/ama Gimnazije na kojoj su isti/e dobili/e priliku, na pristupačan i interaktivan način, saznati više o osnovnoj tehnologiji, zahtjevima i mogućnostima koje stoje na raspolaganju budućim crowdfunderima/cama.

  >>>

 • Međunarodni trening o seksualnim i reproduktivnim pravima žena

  U ponedjeljak (23. travnja) i utorak (24. travnja) u Zagrebu održane su trening za članice mreže ASTRA. ASTRA je u suorganizaciji s feminističkom organizacijom civilnog društva CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje organizirala radionice na temu korištenja međunarodnih instrumenata i mehanizama za zagovaranje ljudskih prava.

  >>>

 • 'Neka Sabor istraži policijsko zastrašivanje aktivista i aktivistkinja'

  Platforma 112 strogo osuđuje najnovije grube pritiske Ministarstva unutarnjih poslova na odvjetnici/e i organizacije koje štite ljudska prava te poziva premijera Andreja Plenkovića i ministra Davora Božinovića da obuzdaju policiju i zaustave narušavanje vladavine prava u Republici Hrvatskoj. K tome, organizacije okupljene u Platformi 112 podržavaju zahtjev Centra za mirovne studij e i (...)

  >>>

 • Dvodnevna edukacija Nacionalne zaklade u Zadru

  Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva organizirala je 11. i 12. travnja 2018. godine dvodnevnu edukaciju na temu "Društveno poduzetništvo: od teorije do prakse" i "Kvalitetna priprema prijava na ESF natječaje" za korisnike institucionalnih podrški u IMPACT centru u Zadru. Darko Ciglar (ACT Grupa) upoznao je sudionike i sudionice s oblicima i funkcioniranjem društvenog (...)

  >>>

 • Izglasana ratifikacija Istanbulske konvencije u Saboru

  Hrvatski sabor izglasao je danas ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Za ratifikaciju tzv. Istanbulske konvencije glasovalo je 110 zastupnika i zastupnica, 30 ih je bilo protiv, a dvoje suzdržanih. Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, takozvana Istanbulska (...)

  >>>

 • B.a.B.e. na 62. sjednici UN-ove Komisije o statusu žena

  Koordinatorica Udruge B.a.B.e., Zdravka Sadžakov sudjelovala je na 62. sjednici UN-ove Komisije o statusu žena (CSW 62) od 12. do 18. ožujka 2018. [1] Radi se o najvećem svjetskom godišnjem okupljanju na temu rodne ravnopravnosti i prava žena na kojem je ove godine sudjelovalo više od 4.300 predstavnika/ca iz više od 600 organizacija civilnog društva i 170 država članica UN-a, što (...)

  >>>

 • Ljudska prava u Hrvatskoj: pregled stanja za 2017.

  Ljudska prava u Hrvatskoj: pregled stanja za 2017. godinu pruža uvid u najvažnija kršenja i sistemske probleme, izazove i prijepore vezane za zaštitu, poštovanje i promicanje ljudskih prava u prošloj godini. Ovaj godišnji izvještaj Kuće ljudskih prava Zagreb nastao je na temelju cjelogodišnjeg monitoringa i provedenih 60 intervjua s pojedincima/kama iz 46 organizacija civilnog društva (...)

  >>>

 • Vlada uputila u Sabor prijedlog zakona o potvrđivanju Istanbulske konvencije

  Vlada je u četvrtak na sjednici jednoglasno usvojila Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, ali s interpretativnom izjavom koja glasi: "Republika Hrvatska smatra da je cilj Konvencije zaštita žena od svih oblika nasilja te sprječavanje, progon i eliminacija nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja.

  >>>

<< < 3 4 5 6 7 > >>