Studijski posjet predstavnica Women's Resource Center of Armenia

Predstavnice Women's Resource Center of Armenia s članicama Kuće ljudskih prava Zagreb

Predstavnice Women's Resource Center of Armenia s članicama Kuće ljudskih prava Zagreb

U okviru projekta "Hand in hand for victims of gender-based violence", financiranog od strane Human Rights House Foundation, udrugu B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. posjetile su predstavnice Women's Resource Center of Armenia  Gohar Shahnazaryan, Tatevik Aghabekyan, Siranush Davtyan i Lara Aharonian. Stručnjakinje za ženska prava i žrtve rodno uvjetovanog nasilja iz armenske udruge civilnog društva suosnivačice su Kuće ljudskih prava u Yerevanu, a u tijekom studijskog posjeta Zagrebu ojačale su vlastite kapacitete za rad sa ženama žrtvama nasilja razmjenom dobrih praksi, znanja i iskustava.

Članice Kuće ljudskih prava Zagreb s kolegicama iz Armenije

Članice Kuće ljudskih prava Zagreb s kolegicama iz ArmenijeAktivistkinje Women's Resource Center of Armenia upoznale su neke od članica Kuće ljudskih prava Zagreb u ponedjeljak, gdje u nakon iznošenja vlastitog društvenog i političkog konteksta, s hrvatskim udrugama civilnog društva podijelile iskustva i primjere otpora. Kroz interaktivni sastanak s Centrom za mirovne studije, Kućom ljudskih prava Zagreb, Documentom i Svitanjem dobile su uvid u funkcioniranje hrvatskog civilnog društva. Organizacije su razgovarale o izazovima i preprekama s kojima se susreću, ali i potencijalnim rješenjima.
Sastanak s predstavnicom Ministarstva pravosuđa, Nikicom Hamer Vidmar, i predstavnicom Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Majom Štahan

Sastanak s predstavnicom Ministarstva pravosuđa, Nikicom Hamer Vidmar, i predstavnicom Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Majom ŠtahanArmenske braniteljice ljudskih prava i članice Udruge B.a.B.e. sastale su se s predstavnicima Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstva pravosuđa. Cilj sastanaka bio je upoznati armenske aktivistkinje s nadležnim institucijama i postojećim mehanizmima zaštite ljudskih prava u Republici Hrvatskoj s naglaskom na ženskim ljudskim pravima.

Voditeljica Službe za podršku žrtvama i svjedocima u Ministarstvu pravosuđa Nikica Hamer Vidmar upoznala je posjetiteljice iz Armenije s institucionalnim okvirom i kako unutar sustava pomoći ženama žrtvama nasilja, dok je Maja Štahan, koordinatorica Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja, zajedno s predstavnicom B.a.B.a., Petrom Kontić, predstavila projekt HELPLINE, koji je financiran sredstvima Europske komisije, a čija nositeljica je Udruga B.a.B.e.

Sastanak s predstavnicama Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Nevenkom Sudar i Martinom Strunjak

Sastanak s predstavnicama Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Nevenkom Sudar i Martinom StrunjakSastavši se s predstavnicima i predstavnicima Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina stekle su dojam o područjima djelovanja i aktivnostima koje institucije provodite u svrhu zagovaranja za poštivanje ljudskih prava i prevencije kršenja istih.
Predstavnici/e Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, pomoćnik ravnatelja Branko Sočancac, savjetnik Kristijan Kevešević, savjetnice Ines Loknar Mijatović i Nataša Bokun Hitrec, i predstavnice Women's Resource Center of Armenia

Predstavnici/e Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, pomoćnik ravnatelja Branko Sočancac, savjetnik Kristijan Kevešević, savjetnice Ines Loknar Mijatović i Nataša Bokun Hitrec, i predstavnice Women's Resource Center of Armenia

Udruga B.a.B.e. organizirala je i sastanke s Uredom za udruge i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, gdje su armenske aktivistkinje imale priliku upoznati načine i mogućnosti financiranja civilnog društva u Hrvatskoj.

Sastanak s upraviteljicom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Cvjetanom Plavša-Matić

Sastanak s upraviteljicom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Cvjetanom Plavša-MatićČlanice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba ugostile su armensku delegaciju i Udrugu B.a.B.e. u Gradsku skupštinu, gdje im je ukazano kako se na lokalnoj razini, unutar sustava odlučivanja, nastoji osigurati rodna ravnopravnost.
Sastanak u Uredu za udruge s ravnateljicom Helenom Beus, zamjenicom ravnateljice Vesnom Lendić Kasalo i voditeljicom Odjela za strateško planiranje, programiranje i informiranje Stelom Fišer Marković

Sastanak u Uredu za udruge s ravnateljicom Helenom Beus, zamjenicom ravnateljice Vesnom Lendić Kasalo i voditeljicom Odjela za strateško planiranje, programiranje i informiranje Stelom Fišer MarkovićGohar Shahnazaryan, Tatevik Aghabekyan, Siranush Davtyan i Larom Aharonian, zajedno s B.a.B.e.-ama, razgovarale su i s predstavnicama udruga civilnog društva koje nisu članice Kuće ljudskih prava: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Ženskom sobom i Centrom za ženske studije.
Sastanak s članicama Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba

Sastanak s članicama Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada ZagrebaProjekt "Hand in hand for victims of gender-based violence" koncipiran je da studijske posjete Zagrebu i Yerevanu tijekom studenog i prosinca 2018. godine sadržavaju sastanke s predstavnicima/ama državnih institucija nadležnih za osiguravanje podrške žrtvama rodno uvjetovanog nasilja, organizacijama civilnog društva sličnog profila te radionice kako bi se organizacije upoznale s institucionalnim okvirom zemlje, postojećim mehanizmima zaštite, zainteresiranim stranama.

Armenske aktivistkinje u Ženskoj sobi

Armenske aktivistkinje u Ženskoj sobi